Kaveltips

Elke nieuwe woning begint met grond.
Iedereen weet dat deze helaas schaars is in Nederland, in het bijzonder in de Randstad.

Oude kavels
Eén van de aanpakken om een compact/tiny house te realiseren is om eerst een kavel te kopen waar vroeger al een woning stond. Bij dit soort kavels is een aantal hindernissen al genomen: er mag gewoond worden, de bouwregels zijn bekend en meestal zijn er al aansluitingen in de buurt.
Een MV MiniVilla voldoet aan het Bouwbesluit, dus als de gedachte MV past binnen het bestemmingsplan, is vaak de enige afstemming nog die op de welstandseisen.
-
Nieuwe kavels
Vrije of zelfbouwkavels maken vaak deel uit van grotere kavelverkoop-projecten. U treft deze in het marktaanbod. Belangrijk is hierbij dat de MiniVilla past (of passend gemaakt kan worden) binnen het bijbehorende kavelpaspoort.
Er is veel denkbaar. Wij van MV MiniVilla hebben zelfs een MV aangepast naar 'rijtjeshuis'
.
Kavel gevonden
Als u een interessant kavel gevonden heeft is het verstandig hiervoor een schetsplannetje te maken en hierover met de gemeente in contact te treden. Als de gemeente welwillend is en verwacht dat uw plan mag worden uitgevoerd kunt u een optie nemen op de grond en het plan verder (laten) ontwikkelen.
Tip: Gebruik naar de gemeente toe niet de term 'tiny house' omdat de ervaring leert dat gemeenten dan vaak afhaken en verwijzen naar lopende tiny house projecten die al vol zitten, cq nog in ontwikkeling zijn.
.
Tiny House projecten / Bewoners-/Initiatiefgroepen / CPO-projecten
Natuurlijk is het ook mogelijk een kavel te bemachtigen via experimentele en groepsaanpakken, al dan niet gefaciliteerd door een gemeente.
Weet dan wel dat deze aanpak heel lang kan duren, veel energie vergt, soms vast kan lopen of slechts tijdelijk van aard is (5/10 jaar). Ook is er meestal sprake van het zelf uitvoeren van de bouw en van een experimenteel karakter.
.
Kavellinks: zelf kavels zoeken
Er zijn enkele websites waar u kunt zoeken naar bouwkavels
Kijk hier
.
Kaveltips, tips van MV MiniVilla?
Hieronder treft u onze kaveltips: kavels tegen een redelijke prijs waarvan wij denken dat er een kans is dat u hierop (na aankoop) een MiniVilla mag plaatsen.
Let wel: wij garanderen niets

Kom eind deze week naar Assen!

Op 23, 24 en 25 januari staan wij van MV MiniVilla bv op de Bouwplan Beurs te Assen (stand 83). Hiermee richten we ons in het bijzonder op geinteresseerden in de noordelijke provincies.

In deze regio zijn er best veel oudere, lege kavels die al een bouwbestemming hebben, zodat hierop relatief eenvoudig en snel een compact huis van MV MiniVilla (voldoet al aan Bouwbesluit) geplaatst kan worden.

Overweegt u een huis te laten bouwen of hebt u al een kavel (op het oog) en wil de gemeente mee werken?

Kom langs en bespreek met ons uw mogelijkheden en wat wij voor u kunnen betekenen.

Bezoekersinfo Bouwbeurs Assen

MV MiniVilla bv
Slim Compact Bouwen
Verwersdijk 92
NL 2611 NK Delft
Nederland
T
info@minivilla.nl
www.minivilla.nl

Wil je koekjes toestaan?